Agenda

Nieuwjaarsconcert

 

zondag 21 januari 2018, aanvang 11.00 uur


Op 21 januari vindt er weer een Nieuwjaarsconcert plaats in het Museumcafé van Museum Belvédère, in samenwerking met de stichting Heerenveense Kunstkring. Het concert duurt een uur en biedt de gelegenheid om elkaar een ‘gelukkig nieuwjaar’ te wensen. De kaartverkoop verloopt via de kassa van Museum Belvédère en via de website. Voorgaande edities van het Nieuwjaarsconcert waren uitverkocht, dus om teleurstelling te voorkomen is het aan te raden om uw kaartjes van te voren te kopen!

Reguliere entree: € 17,50 
Vrienden van het Museum: € 15,00
Bezoekers t/m 25 jaar: € 10,00 
Bezoekers t/m 12 jaar gratis

(= incl. BTW, museumentree, koffie en een drankje)
Vanwege dit Nieuwjaarsconcert zal het museum op zondag 21 januari pas vanaf 13.00 uur open zijn voor reguliere bezoekers. U bent van harte welkom!

Informatie over de musici en het programma:


Het professionele Van Amsterdam Duo, ontstaan in 2004, brengt een bijzondere combinatie van de instrumenten accordeon (Vincent van Amsterdam) en viool (Jeanine van Amsterdam). Samen brengen zij een spannend gekozen repertoire. Het concertprogramma zal bestaan uit klassieke muziek van een keuze uit componisten zoals De Falla, Sarasate, Stravinsky, Bach, Vivaldi, Shostakovich, Kusjakow en Rachmaninov.


Vincent van Amsterdam (1989) is winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016, en hij is een groot promotor van het klassiek accordeon. Het Van Amsterdam Duo won al diverse concoursen in binnen- en buitenland. Jeanine (1992) heeft als soliste succesvol deelgenomen aan diverse concoursen, en ontving de eerste prijs op het Interprovinciaal Concours. 

 

koop hier uw tickets

Literaire avonden


In samenwerking met de SLAH (Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen), organiseert Museum Belvédère meerdere literaire avonden per jaar. In het sfeervolle Museumcafé zijn dan schrijvers te gast. In 2018 staan al edities gepland met Lidewijde Paris (15 januari), Bert Wagendorp (15 februari), Marijke Schermer (21 maart) en Martin Bossenbroek (18 april). Nadere info volgt.