Agenda


Rondleidingen van Staatsbosbeheer door Museumpark

 

diverse data

 

Staatsbosbeheer verzorgt tijdens de tentoonstelling ‘Oase Oranjewoud’ een aantal rondleidingen door het Museumpark. Een deskundige gids vertelt u wat er zoal groeit, bloeit en leeft in dit lommerrijke buitengebied. Een rondleiding duurt anderhalf uur en kost 15 euro (p.p.), inclusief museumentree. Museumkaarthouders betalen 6 euro voor de wandeling. Maximum aantal deelnemers is vijfentwintig personen.


De data zijn:
donderdag 16 augustus, aanvang 13.30 uur
woensdag 19 september, aanvang 13.30 uur

Aanmelden kan bij Museum Belvédère, via 0513-644999 of onderstaande knop.

 

aanmelden

Fotowedstrijd
'Mijn Oranjewoud'

 

i.s.m. de Heerenveense Courant,

u kunt uw bijdrage insturen tot 1 september 2018 

 

Fotografeer de mooiste plekjes uit de omgeving van het museum, het Museumpark en de rest van Oranjewoud! De foto’s worden bekeken door een jury, bestaande uit: Han Steenbruggen (directeur-conservator van Museum Belvédère), Harry de Jong (ex-hoofdredacteur van de Heerenveense Courant), Ernst Brederveld (fotograaf) en Jurjen van der Hoek (collectiebeheerder en kunstrecensent). Tijdens de laatste week van de tentoonstelling ‘Oase Oranjewoud’ zullen de prijswinnende foto’s te zien zijn in het museum. In de Heerenveense Courant wordt een selectie gepubliceerd en er zal een artikel worden gewijd aan de winnaar van de fotowedstrijd.

Digitale foto’s kunnen worden gemaild naar info@museumbelvedere.nl, voorzien van contactgegevens van de maker. Wie geen gebruik maakt van internet, kan analoge foto’s met contactgegevens afgeven bij de balie van het museum. 

Workshops over landschaps fotografie

 

diverse data

 

Noorderlicht biedt voor het eerst fotografie workshops aan voor volwassenen. De workshops vinden plaats in en om Museum Belvédère en worden gegeven door fotografie docenten van Noorderlicht die zelf ook fotograaf zijn. 

Iedereen ervaart een landschap op zijn eigen manier. De foto zo vastleggen dat deze in de buurt komt van die ervaring kan soms erg lastig zijn. In deze workshop krijgt u tips om dit voor elkaar te krijgen en foto’s te maken die zich onderscheiden van anderen. 
 

meer informatie

Rondleidingen Noorderlicht

 

diverse data

 

Tijdens de fotomanifestatie IN VIVO is het mogelijk om een rondleiding te volgen door Noorderlicht. Een rondleiding duurt ongeveer een uur en wordt gegeven voor alle soorten groepen. Groepsgrootte maximaal 15 personen. 

 

meer informatie

Gosse Koopmans tekent live in het Museumcafé

 

In de tentoonstelling ‘Oase Oranjewoud’ is een panorama opgenomen van Gosse Koopmans (1957). Het kunstwerk bestaat uit 36 tekeningen in oliepastel en verbeeldt een oude beuk in de Overtuin in Oranjewoud.

Tijdens de tentoonstellingsperiode werkt hij aan een nieuw panorama. Standplaats is het Museumcafé in Museum Belvédère, onderwerp is het uitzicht, waarbij een relatie wordt gelegd tussen wat zich binnen en buiten afspeelt. Oftewel: het publiek dat aanwezig is in het Museumcafé, zal ook een rol spelen in zijn kunstwerk! Maakte Koopmans in de zomer van 2017 nog een panorama met het zicht op Landgoed Oranjewoud, deze keer richt hij zijn blik op De Knipe. Het werken tussen de mensen biedt hem de kans om te communiceren met bezoekers: ‘Ik kan de mensen iets vertellen over het schilderen zelf. Het geeft mij de gelegenheid om het vak uit te dragen.’

Wilt u de kunstenaar aan het werk zien? Dat kan!

Gosse Koopmans is aanwezig van 13.00 – 17.00 uur in het Museumcafé van Museum Belvédère op de volgende data:
vrijdag 13 juli, 27 juli, 10 augustus, 17 augustus, 24 augustus, 31 augustus, 7 september en 14 september.Gosse Koopmans - Panorama beuk, Overtuin (2018)


AFSLAG BLV


Museum Belvédère heeft het initiatief genomen om - in samenwerking met de gemeente Heerenveen, stichting De Heerenveense School en Museum Heerenveen - tijdens het culturele jaar  van LF2018 tentoonstellingen te programmeren in een dependance: AFSLAG BLV.

Deze is gevestigd in de nieuwe expositieruimte van de Heerenveense School, in het centrum van Heerenveen. De eerste expositie - met foto's van Laura Hospes - is te zien t/m 16 september 2018. Klik hier voor meer informatie en de adresgegevens.De Heerenveense School


Literaire avonden


In samenwerking met de SLAH (Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen), organiseert Museum Belvédère meerdere literaire avonden per jaar. In het sfeervolle Museumcafé zijn dan schrijvers te gast. Nadere info volgt.
Aanmelden kan hier, via de website van de SLAH.