Agenda


Rondleidingen bij Morandi (1)

 

door kunstenares Ada Duker

 

De Groningse kunstenares Ada Duker ontdekte de relatie tussen het werk van Morandi en de architectuur in Bologna. Ze vatte haar bevindingen samen in een reeks sobere foto’s van architectonische details, in typerende mediterrane tinten. De foto's maken deel uit van de expositie ‘Giorgio Morandi | Bologna’. Ze geeft enkele rondleidingen om haar werk - en de connectie tussen de architectuur en Morandi - toe te lichten.

Data: vrijdag 2 maart, vrijdag 30 maart, vrijdag 13 april en vrijdag 25 mei
Tijd: 15.00 – 16.00 uur
Kosten: € 5,-  exclusief museumentree 

Maximaal 20 personen per rondleiding, vol is vol!


links: een foto van Ada Duker | rechts: een schilderij van Morandi

aanmelden

Rondleidingen bij Morandi (2)

 

door kunstenaar Christiaan Kuitwaard

 

De kunstenaar Christiaan Kuitwaard is een groot liefhebber van het werk van Morandi en voelt zich geïnspireerd door het verstilde werk van de Italiaanse kunstenaar. Hij verzorgt enkele rondleidingen door de tentoonstelling 'Giorgio Morandi | Bologna' en zal vanuit zijn eigen ervaring iets vertellen over deze invloedrijke kunstenaar. Want Morandi wordt niet voor niets een painter's painter genoemd.

Data: zaterdag 17 maart, zaterdag 24 maart, zaterdag 26 mei en zaterdag 9 juni
Tijd: 11.30 – 12.30 uur
Kosten: €; 5,-  exclusief museumentree

Maximaal 20 personen per rondleiding, vol is vol!links: twee stillevens van Christiaan Kuitwaard | rechts: een schilderij van Morandi
 

aanmelden

Gratis rondleidingen op zondag

 

diverse data

 

Tijdens de tentoonstellingsperiode van 'Giorgio Morandi | Bologna' worden op de meeste (dus niet alle!) zondagen gratis rondleidingen gegeven van 11.30 tot 12.30 uur.

Maximaal 20 personen per rondleiding. Vol is vol!
Opgeven is niet noodzakelijk, tijdig aanwezig zijn wel.


Coutureshow
Hans Noordstrand

 

vrijdag 16 maart 2018

 

Couturier Hans Noordstrand showt zijn collectie ‘Culturele Hoofdstad 2018’ in Museum Belvédère!

‘Creativiteit en draagbaarheid gaan bij mij hand in hand. Dat geldt voor de (haute) couture, maar ook voor de corporate fashion. Ik ontwerp voor mensen die zich met mijn stijl kunnen identificeren en daarin graag gezien willen worden.’
 

Eerste show 19.30 uur
Tweede show 21.00 uur
Museumcafé open vanaf 18.00 uur


De entree is gratis! U bent van harte welkom.

Nieuwe kunstreis

 

vrijdag 23 maart

 

De nieuwe kunstreis van Museum Belvédère begint in eigen huis, met een bezoek aan de unieke expositie ‘Giorgio Morandi | Bologna’. U krijgt dan een rondleiding van Han Steenbruggen, de directeur-conservator van het museum en samensteller van de tentoonstelling.

Later worden Keramiekmuseum Princessehof en het Groninger Museum nog bezocht. Het geheel is inclusief vervoer, rondleiding(en) en een heerlijke lunch in de Blokhuispoort te Leeuwarden.

Door te klikken op de onderstaande knop komt u meer te weten over de kosten en het programma! 

 

meer informatie

Literaire avonden


In samenwerking met de SLAH (Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen), organiseert Museum Belvédère meerdere literaire avonden per jaar. In het sfeervolle Museumcafé zijn dan schrijvers te gast. In 2018 staan al edities gepland met Marijke Schermer (21 maart) en Martin Bossenbroek (18 april). Aanmelden kan hier, via de website van de SLAH.