Agenda


Een avond met
Ruud van Empel

 

donderdag 11 april, aanvang 20.00 uur

 

De expositie ‘Making Nature’ van Ruud van Empel (1958), is nog tot en met 26 mei te zien in Museum Belvédère. Het werk van de kunstenaar bestaat uit zorgvuldig gecomponeerde ‘computercollages’ waarin bomen, planten en bloemen tot gloedvolle schoonheid worden opgezweept.

De fotograaf maakt gebruik van een zelf ontwikkelde digitale collagetechniek en werkt met een database van meer dan 50.000 eigen foto’s. Mensen komen in de werken op deze tentoonstelling, in tegenstelling tot zijn andere werk, niet voor. Op donderdag 11 april is Van Empel te gast in Museum Belvédère tijdens een speciale avond voor publiek.

Hij wordt dan geïnterviewd door directeur-conservator Han Steenbruggen. Ook Jos Ruijs zal aan het woord komen. Hij is een verzamelaar van het werk van Van Empel en licht niet alleen diens fotocollages toe, maar zal ook het verzamelen van kunst in een bredere context plaatsen.

In de pauze en na afloop is er gelegenheid om de tentoonstelling ‘Making Nature’ te bekijken. De rijk geïllustreerde catalogus is tijdens deze avond met 10% korting te koop! De kunstenaar zal op verzoek signeren.

De entree bedraagt 15 euro, inclusief museumentree en koffie/thee. Vrienden van het museum betalen 10 euro. Te voldoen ’s avonds aan de kassa. U kunt zich hier aanmelden bij de onderstaande knop o
f bellen met het museum (0513-644999) tijdens openingsuren.

aanmelden

Literaire avonden


In samenwerking met de SLAH (Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen), organiseert Museum Belvédère meerdere literaire avonden per jaar. In het sfeervolle Museumcafé zijn dan schrijvers te gast. Aanmelden kan hier, via de website van de SLAH. U kunt daar ook het programma vinden.