Agenda

Rondleidingen van Christiaan Kuitwaard


Tijdens de tentoonstellingsperiode geeft de kunstenaar Christiaan Kuitwaard rondleidingen door zijn eigen tentoonstelling. Meerdere data, steeds op zaterdag of zondag, van 11.30 - 12.30 uur. De kosten bedragen vijf euro, exclusief museumentree. Data:

- zondag 11 juni, zaterdag 17 juni, zondag 25 juni
- zaterdag 1 juli, zondag 9 juli

Maximaal 15 personen per rondleiding, vol is vol.

 
aanmelden

Oranjewoud Festival in Museum Belvédère


Ook dit jaar werkt Museum Belvédère weer samen met het Oranjewoud Festival, dat van 1 t/m 5 juni wordt gehouden in Parklandschap Oranjewoud. Zo’n 120 musici van heinde en ver spelen - van het krieken van de dag tot in de late uurtjes - de mooiste muziek in een kleinschalige, intieme setting. Speciaal voor het museum zijn enkele voorstellingen op maat ontwikkeld.


 

As a Matter of Sound


Het educatieproject As a Matter of Sound is een samenwerkingsverband tussen het Oranjewoud Festival, Ateliers Majeur en Museum Belvédère. Leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen uit de buurt werken er aan mee. Zij hebben onder begeleiding van hun kunstdocenten geluidskunstwerken gemaakt.

Expositie met geluidskunst

De resultaten worden getoond tijdens het Oranjewoud Festival in de Overtuin. In de westvleugel van het museum zijn werken van Hans van Koolwijk te zien en te horen. Aan de tentoonstelling is ook een wedstrijd gekoppeld. De jury bestaat uit:
- Han Steenbruggen (directeur-conservator van Museum Belvédère)
- Yoram Ish-Hurwitz (pianist en artistiek leider van het Oranjewoud Festival)
- Hans van Koolwijk (componist, geluidskunstenaar en klankregisseur)

Daarnaast is er ook een publieksprijs. Festivalbezoekers kunnen gedurende het festival hun stem uitbrengen. Alle deelnemers ontvangen een door de jury getekende oorkonde als bewijs dat zij de opdracht succesvol hebben vervuld. Het winnende geluidskunstwerk wordt tentoongesteld in Museum Belvédère.

Dada Revisited


zaterdag 3 juni, 20.00 - 21.00 uur


Dada is back! De meest bizarre kunststroming uit de twintigste eeuw herleeft weer even in Museum Belvédère met flarden van het roemruchte optreden van Kurt Schwitters, hilarische harmoniumfratsen, beelden van Man Ray en muziek van Satie. Komt dat zien! Klik hier om kaarten te bestellen.
 

€ 17,50 | € 2,50


Minimal Landscapes


zondag 4 juni, 14.00 - 17.00 uurGitarist Aart Strootman speelt vanaf het balkon van Museum Belvédère Electric Counterpoint van Steve Reich in een speciale ‘Belvédèreversie’. Zittend op kussens in het gras kunnen voorbijgangers en museumbezoekers genieten van dit bijzondere klank-spektakel. Klik hier voor meer informatie.


Gratis

Zonsopgangconcert


maandag 5 juni, 5.00 - 6.00 uur

Wie wil er nu niet wakker worden met Lucie Horsch en LUDWIG bij het mooiste uitzicht van Nederland? Want dat bieden de grote glazen wanden van Museum Belvédère. Zij vormen enorme levende ‘schilderijen’ van het omringende landschap dat langzaam ontwaakt met de opkomende zon. Klik hier om kaarten te bestellen.

€ 24,50 | € 10 (t/m 18 jaar) inclusief ontbijt om 6.15 uur

De Kunst
van het Trio


maandag 5 juni, 11.30 - 13.00 uur
 

 

Het Rembrandt Frerichs Trio liet zich inspireren door enkele kunstwerken van Museum Belvédère en heeft daar speciaal voor gecomponeerd. Stem vervolgens op je favoriete werk en laat het trio daarop improviseren! Zo heeft u nooit eerder naar muziek gekeken of naar beeldende kunst geluisterd. Klik hier om kaarten te bestellen.
 

€ 17,50 | € 2,50