Agenda


Lezing ‘Van Thom tot nu’

 

donderdag 28 november 2019, aanvang 19.30 uur

lezing over het vijftienjarige jubileum van Museum Belvédère 

 

Museum Belvédère bestaat vijftien jaar! In die periode heeft het museum een vaste positie verworven in het culturele landschap en is het een levendige ontmoetingsplek voor liefhebbers van kunst, cultuur, natuur en architectuur. De imposante collectie wordt momenteel gevierd in de expositie ‘Van Thom tot nu’, die een beeld geeft van 15 jaar verzamelen. In de beide museumvleugels is tot en met 15 december een ruime keuze uit de vaste collectie te zien. 

Directeur-conservator Han Steenbruggen van Museum Belvédère zal tijdens een informatieve lezing vertellen over de bijzondere geschiedenis van dit particuliere museum. Ook zal hij de collectie toelichten en enkele topstukken highlighten. Na afloop is er de mogelijkheid om het museum te bezoeken en om vragen te stellen.

Datum: do. 28 november 2019
Tijd: 19.00 uur inloop,
lezing 19.30 – 20.30 uur

Toegangsprijs: € 27,50
Vrienden van het museum: € 13,50
Museumkaarthouders: € 16,-

Incl. koffie/thee bij inloop en hapje en drankje na afloop. Betalen aan de kassa op de avond zelf.

Aanmelden wordt aangeraden! Graag opgeven bij Museum Belvédère (0513-644999) of via de mail met de onderstaande knop.

 

aanmelden

Nieuwjaarsconcert

 

zondag 19 januari 2020, aanvang 11.00 uur

 

Op 19 januari vindt er weer een Nieuwjaarsconcert plaats in het Museumcafé van Museum Belvédère, in samenwerking met de stichting Heerenveense Kunstkring. Het concert duurt een uur en biedt de gelegenheid om elkaar een ‘gelukkig nieuwjaar’ te wensen. 

De muziek wordt verzorgd door drie jonge professionele musici: Wytske Holtrop (cello), Vitor Fernandes (klarinet) en Caspar Vos (piano). Zij spelen klassieke muziek voor trio van o.a. Brahms en Bruch.

Voorgaande edities van het Nieuwjaarsconcert waren uitverkocht, dus om teleurstelling te voorkomen is het aan te raden om uw kaartjes van te voren te kopen!


Concert: 11.00 – 12.00 uur, inloop 10.30 uur
(met gelegenheid tot napraten en borrelen)


De toegangsprijs: € 21,-
Vrienden van het museum: € 18,50
Bezoekers t/m 25 jaar: € 10,-
Bezoekers t/m 12 jaar: gratis


De prijs is inclusief BTW, museumentree, koffie en een drankje. Vanwege dit Nieuwjaarsconcert zal het museum op zondag 19 januari pas vanaf 13.00 uur open zijn voor reguliere bezoekers.


Literaire avonden


In samenwerking met de SLAH (Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen), organiseert Museum Belvédère meerdere literaire avonden per jaar. In het sfeervolle Museumcafé zijn dan schrijvers te gast. Aanmelden kan hier, via de website van de SLAH. U kunt daar ook het programma vinden.