Gosse Koopmans

Gosse Koopmans tekent live in het Museumcafé

 

In de tentoonstelling ‘Oase Oranjewoud’ is een panorama opgenomen van Gosse Koopmans (1957). Het kunstwerk bestaat uit 36 tekeningen in oliepastel en verbeeldt een oude beuk in de Overtuin in Oranjewoud.

Bekijk hier een gefilmde impressie van de wording van dit kunstwerk: 'de reade boek fan Gosse Koopmans'.

Tijdens de tentoonstellingsperiode werkt hij aan een nieuw panorama. Standplaats is het Museumcafé in Museum Belvédère, onderwerp is het uitzicht, waarbij een relatie wordt gelegd tussen wat zich binnen en buiten afspeelt. Oftewel: het publiek dat aanwezig is in het Museumcafé, zal ook een rol spelen in zijn kunstwerk! Maakte Koopmans in de zomer van 2017 nog een panorama met het zicht op Landgoed Oranjewoud, deze keer richt hij zijn blik op De Knipe. Het werken tussen de mensen biedt hem de kans om te communiceren met bezoekers: ‘Ik kan de mensen iets vertellen over het schilderen zelf. Het geeft mij de gelegenheid om het vak uit te dragen.’

Wilt u de kunstenaar aan het werk zien? Dat kan!

Gosse Koopmans is nog één keer aanwezig van 13.00 – 17.00 uur in het Museumcafé van Museum Belvédère op zaterdag 21 september. Dan rond hij het panorama MB af.


Gosse Koopmans - Panorama beuk, Overtuin (2018)