Kunstreizen


Kunstreis naar Wassenaar en Leiden

 

vrijdag 17 mei 2019

 

De komende kunstreis voert in de ochtend naar Museum Voorlinden in Wassenaar waar de tentoonstelling van Yayoi Kusama wordt bezocht. Deze Japanse avant-garde kunstenaar is onlangs 90 jaar geworden.

Al tientallen jaren verblijft zij in een psychiatrische inrichting in Tokio waar ze - altijd gehuld in een gestippeld gewaad en met een knalrode pruik op - dag en nacht maniakaal werkt aan haar oeuvre. Ze liet zich vrijwillig opnemen, vanwege haar hallucinaties en angst voor lege ruimtes.

Netten, stippen en pompoenen ervaart zij als troost tegen een harde wereld. Deze zijn haar handelsmerk geworden en hebben haar wereldroem gebracht. De grote pompoen is haar bekendste kunstwerk, haar alter ego, en ook deze is vertegenwoordigd in Voorlinden.

De lunch vindt plaats in Leiden. Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan het Japanmuseum SieboldHuis. De tentoonstelling Japans Naakt laat de ontwikkelingen zien in de Japanse naaktfotografie vanaf de 19e eeuw tot vandaag.

Meer dan 30 topfotografen, onder wie Araki Nobuyoshi, Moriyama Daido, Hosoe Eikoh, Izu Kenro en Honjō Kōrō tonen hun artistieke visie op het menselijk lichaam.

De invloed van het westen en veranderende ideeën in de Japanse maatschappij over gender, naaktheid en seksualiteit zijn te zien in meer dan honderdtwintig foto’s. 

In het SieboldHuis wordt u rondgeleid. Onderweg in de bus volgt een toelichting op de beide tentoonstellingen.

Kosten van de kunstreis:


Kosten € 75,- all-in
indien u in het bezit bent
van een Museumkaart

Kosten € 83,50 all-in
indien u NIET in het bezit bent
van een Museumkaart

 

Programma

08.00 uur       ontvangst met koffie of thee 
                       in Museum Belvédère 
08.30 uur       vertrek naar Wassenaar* 

11.00 uur       aankomst Museum Voorlinden, 
                      bezoek op eigen gelegenheid
12.30 uur       vertrek naar Leiden
13.00 uur       lunch tot 13.45 uur

14.00 uur       bezoek Japanmuseum Sieboldhuis,
                       met rondleiding
16.00 uur       vertrek naar Heerenveen
18.00 uur       aankomst bij Museum Belvédère 

*  extra opstapmogelijkheid bij Van der Valk in Emmeloord rond 9.00 uur

Alle tijden zijn onder voorbehoud. Soms zit het mee, soms zit het tegen. We zullen rekening moeten houden met de files op onze wegen! 

Toekenning van de beschikbare plaatsen gebeurt op volgorde van aanmelding. Vol = vol. U kunt ook bellen (0513-644990) of een mail sturen naar info@museumbelvedere.nl o.v.v. naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer. Indien u twee personen aanmeldt via de website, dan ook twee aanmeldformulieren invullen.

 

 

 

 

hier aanmelden

Kunstreizen in 2019

 

De kunstreis van 22 maart is UITVERKOCHT. Op de foto: kunstenaar Ids Willemsma geeft tekst en uitleg op locatie, in zijn 'tempeltje' op de zeedijk bij Marrum.

 


Museum Belvédère organiseert regelmatig kunstreizen naar verrassende locaties. Ons reisteam probeert altijd kaarten te krijgen voor spraakmakende tentoonstel-lingen en is steeds weer op zoek naar uitdagende bestemmingen! Graag tot ziens tijdens één van onze kunstreizen! Kijk voor een impressies van voorgaande reizen op onze facebook pagina. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Geef u dan op voor de nieuwsbrief: