Kunstreizen


Kunstreis naar Otterlo en Laren

 

vrijdag 6 september 2019 - UITVERKOCHT!

 

De komende kunstreis voert in de ochtend naar het Kröller-Müller Museum in Otterlo, waar de tentoonstelling van Bram Hammacher wordt bezocht: Het begin van een nieuwe wereld. De ontwikkeling van de moderne sculptuur. Hammacher was van 1947 tot 1963 directeur van het museum. Hij staat te boek als de bedenker van de beeldentuin.

In een combinatierondleiding worden door hem aangekochte beelden getoond in de beeldenzaal, terwijl er tevens aandacht is voor de bijzondere schilderkunst uit de museumcollectie.  

Daarnaast is er gelegenheid om een wandeling te maken door de beeldentuin.

Na de lunch op locatie wordt een bezoek gebracht aan Museum Singer Laren, voor de expositie Weer en Wind in kunst en poëzie. Een tentoonstelling over 400 jaar weer, met werk van Avercamp tot Willink! Ook de van oorsprong Friese kunstenaar Robert Zandvliet ontbreekt niet met zijn recente werk IJsberg uit 2018.

Op de wanden zijn fragmenten van gedichten te lezen uit de publicatie 100 Jaar gedichten en 100 jaar gezichten, die ter gelegenheid van de tentoonstelling is uitgebracht. Een begeleidende audiotour is ingesproken door acteur Edwin de Vries.

Gelijktijdig met de expositie is er een presentatie over het werk van wetenschapper en weerman Peter Kuipers Munneke. Tijdens de busrit krijgt u nadere informatie over de beide tentoonstellingen.

Programma

 

08.00 uur       ontvangst met koffie of thee
                        in Museum Belvédère
08.30 uur        vertrek naar Otterlo (*)
11.00 uur         rondleiding Kröller-Müller Museum 
13.00 uur         lunch op locatie
13.45 uur         vertrek naar Laren

14.30 uur - 15.00 uur aankomst in Singer Laren,
bezoek op eigen gelegenheid zonder rondleiding

16.30 uur         vertrek naar Heerenveen
18.00 uur         aankomst Museum Belvédère

(*) Extra opstapmogelijkheid bij de McDonald's in Meppel (Blankenstein 570, 7943 PA), rond 9.00 uur.


De tijden zijn onder voorbehoud. Soms valt het mee, soms valt het tegen. Wij zullen rekening moeten houden met de files op onze wegen!

Kosten van de kunstreis

 

Kosten € 69,- all-in
(indien u in het bezit bent van een Museumkaart)

Kosten € 96,- all-in
(indien u NIET in het bezit bent van een Museumkaart)


Toekenning van de beschikbare plaatsen gebeurt op volgorde van aanmelding. Vol = vol. Graag opgeven bij de knop 'hier aanmelden' of telefonisch:
0513-644990.

U kunt ook een mail sturen naar info@museumbelvedere.nl o.v.v. naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer. Indien u twee personen aanmeldt via de website, dan ook twee aanmeldformulieren invullen. 

 

hier aanmelden

Kunstreizen in 2019

 

Nadere informatie volgt. Op de foto: kunstenaar Ids Willemsma geeft tekst en uitleg op locatie, in zijn 'tempeltje' op de zeedijk bij Marrum.

 


Museum Belvédère organiseert regelmatig kunstreizen naar verrassende locaties. Ons reisteam probeert altijd kaarten te krijgen voor spraakmakende tentoonstel-lingen en is steeds weer op zoek naar uitdagende bestemmingen! Graag tot ziens tijdens één van onze kunstreizen! Kijk voor een impressies van voorgaande reizen op onze facebook pagina. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Geef u dan op voor de nieuwsbrief: