Kunstreizen


Timmer, Giacometti, Chadwick

 

De laatste kunstreis van dit jaar voert naar Gorssel en Zwolle. In Museum MORE wordt de tentoonstelling Kees Timmer – Mens en Dier bezocht.  ’s Middags wordt er geluncht in het restaurant ‘Loetje Gorssel’, dat naast het museum is gelegen.  Daarna reist het gezelschap naar Museum De Fundatie in Zwolle, waar een rondleiding volgt door de tentoonstelling Giacometti - Chadwick: Facing Fear.

aanmelden

Kees Timmer

 

De kunstenaar wordt vaak omschreven als een dierenschilder, maar wie zijn werk beter bekijkt, ziet dat hij de mens een lachspiegel voorhoudt. Of zoals Gerard Reve schreef in een catalogus over Timmer: ‘Hij schildert het dier niet als een beneden de mens staand wezen, wel beeldt hij dikwijls de mens uit als een door zonde in ongenade gevallen dier’.

Er is ook nog een expositie te zien met krachtige sculpturen van Johan Polet. Zijn figuren uit de jaren twintig zijn goede voorbeelden van expressionistische beeldhouwkunst, zoals het Domela Nieuwenhuis Monument in Amsterdam.

Alberto Giacometti - Lynn Chadwick

 

De beelden van Alberto Giacometti en Lynn Chadwick belichamen de toestand van ontluistering en angst in Europa tijdens de jaren van de Koude Oorlog. Met deze twee kunstenaars nam de beeldhouwkunst definitief afscheid van de vooroorlogse romantiek en esthetiek, om met beide benen te landen in de rauwe realiteit.

Terwijl Giacometti de mens terugbracht tot zijn meest kernachtige verschijning, zonder enige opsmuk, creëerde Chadwick zijn krachtige oerbeelden van mens en dier. De tentoonstelling omvat meer dan 150 werken. Ieder op hun eigen wijze hebben Giacometti en Chadwick mens en dier verbeeld. Voor het eerst wordt hun werk zo nadrukkelijk samengebracht.

 

 

 

Kosten van de kunstreis

 

Kosten € 69,- all-in
(indien u in het bezit bent van een Museumkaart)
Kosten € 82,50 all-in
(indien u NIET in het bezit bent van een Museumkaart)

Toekenning van de beschikbare plaatsen gebeurt op volgorde van aanmelding. Vol = vol. Graag rechtsonder opgeven bij de knop 'hier aanmelden' of telefonisch: 0513-644990. U kunt ook een mail sturen naar info@museumbelvedere.nl o.v.v. naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer. Indien u twee personen aanmeldt via de website, dan ook twee aanmeldformulieren invullen.

De tijden zijn onder voorbehoud. Soms valt het mee, soms valt het tegen. Wij zullen rekening moeten houden met de files op onze wegen!

Programma

 
08.30  uur ontvangst met koffie of thee in Museum Belvédère
09.00  uur vertrek naar Gorssel*
11.00  uur aankomst Museum MORE
12.30  uur lunch
14.00  uur vertrek naar Zwolle
15.00  uur aankomst Museum de Fundatie
16.00  uur vertrek naar Heerenveen
17.00  uur aankomst bij Museum Belvédère
* extra opstapmogelijkheid bij
McDonalds in Meppel om 9.30 uur
(Blankenstein 570, 7943 PA Meppel)

Museum Belvédère organiseert regelmatig kunstreizen naar verrassende locaties. Ons reisteam probeert altijd kaarten te krijgen voor spraakmakende tentoonstel-lingen en is steeds weer op zoek naar uitdagende bestemmingen! Graag tot ziens tijdens één van onze kunstreizen! Kijk voor een impressies van voorgaande reizen op onze facebook pagina. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Geef u dan op voor de nieuwsbrief:

Kunstreis Gorssel / Zwolle

vrijdag 16 november 2018

Museum MORE, tentoonstelling Kees Timmer - Mens en Dier; Museum De Fundatie, tentoonstelling Giacometti & Chadwick - Facing Fear.