Kunstreizen


Kunstreis naar
Den Haag en Delft

 

vrijdag 25 mei 2018


De vijfentwintigste(!) kunstreis van Museum Belvédère voert eerst naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Daar wordt de tentoonstelling over Jean Brusselmans bezocht, inclusief rondleiding.

De kunstenaar woonde afgelegen op het Belgische platteland, waar hij zijn unieke stijl in afzondering ontwikkelde. Lange tijd was hij relatief onbekend. Brusselmans’ bijzondere werk is ook in de collectie van Museum Belvédère vertegenwoordigd.

Daarna volgt een lunch in restaurant Gember, op loopafstand van het museum.


boven: schilderij van Jean Brusselmans
onder: Museum Prinsenhof Delft

Vervolgens reist het gezelschap naar Museum Prinsenhof Delft. Hier bezoekt ieder op eigen gelegenheid de tentoonstelling Art Nouveau, de Nieuwe Zakelijkheid.

De Polytechnische School in Delft - de voorloper van de TU, de Technische Universiteit - maakte de stad tot een centrum van technische en artistieke innovatie. Het glazeniersbedrijf van W.L. Schouten was hier bijvoorbeeld gevestigd en 'onze' Jan Mankes leerde er schilderen!

Bij de tentoonstelling is voor iedere bezoeker een begeleidend boekje met uitleg. Voor wie het Prinsenhof niet kent is het interessant om ook nog een blik te werpen op de plek, onderaan de trap, waar Willem van Oranje is doodgeschoten door Balthasar Gerards. De kogelgaten zitten nog in de muur. Er is geen lift in het gebouw en het is niet toegankelijk voor rolstoelen. De tentoonstelling is op de begane grond.

Kosten van de kunstreis

Kosten € 69,- all-in
(indien u in het bezit bent van een Museumkaart)
Kosten € 96,- all-in
(indien u NIET in het bezit bent van een Museumkaart)

Toekenning van de beschikbare plaatsen gebeurt op volgorde van aanmelding. Vol = vol. Graag rechtsonder opgeven bij de knop 'hier aanmelden' of telefonisch: 0513-644990. 

U kunt ook een mail sturen naar info@museumbelvedere.nl o.v.v. naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer. Indien u twee personen aanmeldt via de website, dan ook twee aanmeldformulieren invullen. 


De tijden zijn onder voorbehoud. Soms valt het mee, soms valt het tegen. Wij zullen rekening moeten houden met de files op onze wegen!

Programma:

08.30  uur ontvangst met koffie in Museum Belvédère

09.00  uur vertrek richting Den Haag*
11.15  uur aankomst Gemeentemuseum Den Haag
13.00  uur lunch in restaurant Gember

14.00  uur vertrek naar Delft
14.30  uur bezoek Museum Prinsenhof Delft

16.00  uur vertrek terug naar Heerenveen

* extra opstapmogelijkheid bij
Hotel van der Valk in Emmeloord
 

hier aanmelden

Museum Belvédère organiseert regelmatig kunstreizen naar verrassende locaties. Ons reisteam probeert altijd kaarten te krijgen voor spraakmakende tentoonstel-lingen en is steeds weer op zoek naar uitdagende bestemmingen! Graag tot ziens tijdens één van onze kunstreizen! Kijk voor een impressies van voorgaande reizen op onze facebook pagina. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Geef u dan op voor de nieuwsbrief:

Kunstreizen in 2018


Er zijn nog geen data of bestemmingen bekend van de rest van het programma dit jaar. Nadere info volgt.