Kunstreizen

Kunstreis in het noorden

 

vrijdag 23 maart 2018

De nieuwe kunstreis van Museum Belvédère begint in eigen huis, met een bezoek aan de unieke expositie ‘Giorgio Morandi | Bologna’. Deze presentatie toont niet alleen werken van de Italiaanse grootmeester van de 20e eeuwse stillevenkunst, maar belicht ook de relatie met zijn woonplaats Bologna. U wordt rondgeleid door Han Steenbruggen, de directeur-conservator van het museum en samensteller van de tentoonstelling. Daarna staat een bezoek aan Keramiekmuseum Princessehof op het programma, dat onlangs is gerenoveerd.

De heropening wordt gevierd met de bijzondere expositie ‘In motion, ceramic reflection in contemporary art’. Hierin worden monumentale installaties getoond van gevestigde kunstenaars en aanstormende talenten uit oost en west, met o.a. een installatie waar klank en keramiek samenkomen.

De lunch wordt genuttigd in café De Bak, gevestigd in de Blokhuispoort te Leeuwarden. Deze voormalige gevangenis is geheel verbouwd en biedt nu onderdak aan creatieve, culturele bedrijven en instellingen, waaronder de bibliotheek en de organisatie van LF2018. Vervolgens wordt het Groninger Museum bezocht, om de expositie ‘De Romantiek in het Noorden, van Friedrich tot Turner’ te bekijken.

De onderwerpen op de schilderijen variëren van dramatische landschappen, woeste zeeën en imposante bergen, tot stille maannachten en serene velden. Het museumbezoek is inclusief rondleiding. Bezoek eveneens de expositie ‘Ook romantiek’, waarbij u in een artificial reality panorama midden in de natuur staat. Een toelichting krijgt u in de bus.
 

Kosten van de kunstreis

Kosten € 69,- all-in
indien u in het bezit bent van een Museumkaart
Kosten € 105,50 all-in
indien u NIET in het bezit bent van een Museumkaart

Toekenning van de beschikbare plaatsen gebeurt op volgorde van aanmelding. Vol = vol. Graag rechtsonder opgeven bij de knop 'hier aanmelden' of telefonisch: 0513-644990. 

U kunt ook een mail sturen naar info@museumbelvedere.nl o.v.v. naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer. Indien u twee personen aanmeldt via de website, dan ook twee aanmeldformulieren invullen.

De tijden zijn onder voorbehoud. Soms valt het mee, soms valt het tegen. Wij zullen rekening moeten houden met de files op onze wegen!

Programma


08.30 uur      ontvangst met koffie en cake in Museum Belvédère  
09.00 uur      rondleiding door Han Steenbruggen door de tentoonstelling 'Giorgio Morandi | Bologna'

09.45 uur      vertrek naar Leeuwarden
11.00 uur        bezoek aan Keramiekmuseum Princessehof, voor de expositie 'In motion, ceramic reflection'
12.30 uur       lunchen in Leeuwarden

13.30 uur       vertrek naar Groningen
15.00 uur       bezoek aan het Groninger Museum, voor de tentoonstelling 'De Romantiek in het Noorden'

17.00 uur       vertrek naar Heerenveen
18.00 uur       aankomst Museum Belvédère 

 

hier aanmelden

Museum Belvédère organiseert regelmatig kunstreizen naar verrassende locaties. Ons reisteam probeert altijd kaarten te krijgen voor spraakmakende tentoonstel-lingen en is steeds weer op zoek naar uitdagende bestemmingen! Graag tot ziens tijdens één van onze kunstreizen! Kijk voor een impressies van voorgaande reizen op onze facebook pagina. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Geef u dan op voor de nieuwsbrief:

Kunstreizen in 2018


Er zijn nog geen data of bestemmingen bekend van de rest van het programma dit jaar. Nadere info volgt.