Rondleidingen

Rondleidingen bij Morandi (1)

 

door kunstenares Ada Duker

 

De Groningse kunstenares Ada Duker ontdekte de relatie tussen het werk van Morandi en de architectuur in Bologna. Ze vatte haar bevindingen samen in een reeks sobere foto’s van architectonische details, in typerende mediterrane tinten. De foto's maken deel uit van de expositie ‘Giorgio Morandi | Bologna’. Ze geeft enkele rondleidingen om haar werk - en de connectie tussen de architectuur en Morandi - toe te lichten.

Data: er is alleen nog ruimte beschikbaar op vrijdag 25 mei
Tijd: 15.00 – 16.00 uur
Kosten: € 5,-  exclusief museumentree 

Maximaal 20 personen per rondleiding, vol is vol!


links: een foto van Ada Duker | rechts: een schilderij van Morandi

aanmelden

Rondleidingen bij Morandi (2)

 

door kunstenaar Christiaan Kuitwaard - VOLGEBOEKT

 

De kunstenaar Christiaan Kuitwaard is een groot liefhebber van het werk van Morandi en voelt zich geïnspireerd door het verstilde werk van de Italiaanse kunstenaar. Hij verzorgt enkele rondleidingen door de tentoonstelling 'Giorgio Morandi | Bologna' en zal vanuit zijn eigen ervaring iets vertellen over deze invloedrijke kunstenaar. Want Morandi wordt niet voor niets een painter's painter genoemd.

Data: zaterdag 17 maart, zaterdag 24 maart, zaterdag 26 mei en zaterdag 9 juni
Tijd: 11.30 – 12.30 uur
Kosten: €; 5,-  exclusief museumentree

Maximaal 20 personen per rondleiding, vol is vol!links: twee stillevens van Christiaan Kuitwaard | rechts: een schilderij van Morandi
 

aanmelden

Gratis rondleidingen op zondag

 

diverse data

 

Tijdens de tentoonstellingsperiode van 'Giorgio Morandi | Bologna' worden op de meeste (dus niet alle!) zondagen gratis rondleidingen gegeven van 11.30 tot 12.30 uur.

Maximaal 20 personen per rondleiding. Vol is vol!
Opgeven is niet noodzakelijk, tijdig aanwezig zijn wel.


Rondleiding algemeen
 

Haal meer uit uw museumbezoek en kies voor verdieping met één van onze rondleidingen! Onze deskundige gidsen vertellen u graag meer over de vaste collectie of de actuele tentoonstelling. Een rondleiding duurt ongeveer drie kwartier en kost 55 euro, exclusief entreekosten. Het maximum aantal deelnemers is vijftien.
 

Aanvragen graag twee weken van tevoren doen!
 

 

aanmelden

Rondleiding museumpark
 


Wilt u meer weten over het Museumpark? Een ervaren rondleider van Staatsbosbeheer informeert u graag over wat er zoal groeit, bloeit en leeft in dit gebied.
Een rondleiding duurt iets langer dan een uur en kost
€ 50,- Het maximum aantal deelnemers is vijfentwintig personen.

 

aanmelden

Rondleiding Oranjewoud
 


Wilt u meer weten over het Oranjewoud? Een gids van de werkgroep Oud Heerenveen verzorgt wandelingen en fietstochten door dit lommerrijke gebied dat een rijke historie kent. De kosten voor een wandeling bedragen € 75,- (max. 15 personen) en een fietstocht kost € 150,- (max. 30 personen).

 

aanmelden

Rondleiding
voor mensen met dementie

In Museum Belvédère worden rondleidingen gegeven aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. Een rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en start bij voorkeur om 10.00 uur 's ochtends, als het museum nog niet is geopend. Dat garandeert rust en exclusiviteit. Er wordt gewerkt vanuit wederkerigheid en enkele kunstwerken worden uitgelicht. Het kijken naar en het beleven van kunst, in welke vorm dan ook, biedt daarmee een ingang naar een ‘vergeten’ verleden.

-      prijs € 50,- (*)
-      inclusief museumentree, rondleiding 
       en ansichtkaarten na afloop
-      exclusief koffie en thee
-      begeleiders zijn gratis


(*) Deze prijs geldt zowel voor individuele aanmeldingen als groepen. Per saldo is het dus goedkoper om met een aantal mensen te komen. Maximum aantal deelnemers is 6 personen met dementie + 6 begeleiders.


 

aanmelden