Rondleidingen


Rondleiding in Museum Belvédère


Haal meer uit uw museumbezoek en kies voor verdieping met één van onze rondleidingen! Onze deskundige gidsen vertellen u graag meer over de vaste collectie of de actuele tentoonstelling. Een rondleiding duurt ongeveer drie kwartier en kost 65 euro, exclusief entreekosten. Het maximum aantal deelnemers is vijftien.
 

Aanvragen graag twee weken van tevoren doen!
 

 

aanmelden

Rondleiding museumpark
 


Wilt u meer weten over het Museumpark? Een ervaren rondleider van Staatsbosbeheer informeert u graag over wat er zoal groeit, bloeit en leeft in dit gebied.
Een rondleiding duurt iets langer dan een uur en kost
€ 65,- Het maximum aantal deelnemers is vijfentwintig personen.

 

aanmelden

Rondleiding Oranjewoud
 


Wilt u meer weten over het Oranjewoud? Een gids van de werkgroep Oud Heerenveen verzorgt wandelingen en fietstochten door dit lommerrijke gebied dat een rijke historie kent. De kosten voor een wandeling bedragen € 75,- (max. 15 personen) en een fietstocht kost € 150,- (max. 30 personen).

 

aanmelden

Rondleiding
voor mensen met dementie

In Museum Belvédère worden rondleidingen gegeven aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. Een rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en start bij voorkeur om 10.00 uur 's ochtends, als het museum nog niet is geopend. Dat garandeert rust en exclusiviteit. Er wordt gewerkt vanuit wederkerigheid en enkele kunstwerken worden uitgelicht. Het kijken naar en het beleven van kunst, in welke vorm dan ook, biedt daarmee een ingang naar een ‘vergeten’ verleden.

-      prijs € 50,- (*)
-      inclusief museumentree, rondleiding 
       en ansichtkaarten na afloop
-      exclusief koffie en thee
-      begeleiders zijn gratis


(*) Deze prijs geldt zowel voor individuele aanmeldingen als groepen. Per saldo is het dus goedkoper om met een aantal mensen te komen. Maximum aantal deelnemers is 6 personen met dementie + 6 begeleiders.


 

aanmelden