Ton Mars - Ab Uno / Ad Unum (America)

Kunstenaar Ton Mars (1950) is projectmatig al decennia bezig met het telwoord 1, dat hij in taal en teken heeft verwerkt tot tweeluiken. In zijn abstracte schilderijen - die zowel speels als serieus zijn - maakt hij onderscheid in verschillende continenten, waar ook weer publicaties bij horen. Dit is het laatste deel van de trilogie! Eerder verschenen 'Eurazië' (1998 - uitverkocht) en 'Africa' (2001 - nog verkrijgbaar). Nu is er dan eindelijk 'America', met een uitgebreide wisselwerking tussen tekst en beeld, naast de kunstwerken van Mars die wereldwijde waardering genieten. Kunsthistorica Katalin Herzog schreef de begeleidende teksten. Het voorwoord werd verzorgd door Han Steenbruggen, directeur-conservator van Museum Belvédère.

Uitvoering: genaaid gebonden in hard-cover

Aantal pagina's: 92