agenda


Nieuwjaarsconcert 

 

zondag 15 januari 2023
inloop vanaf 10.30 uur, aanvang 11.00 uur

 

Op zondag 15 januari 2023 begint om 11.00 uur het Nieuwjaarsconcert in het Museumcafé van Museum Belvédère, door de professionele jonge strijkers van het Skazka Kwartet, bestaande uit: Lena ter Schegget, viool; Dmitry Ivanov, viool; Lisa Eggen, altviool; Emma Besselaar, cello. Het concert duurt een uurtje en biedt ook de gelegenheid om elkaar een ‘gelukkig nieuwjaar’ te wensen. Het concertprogramma bestaat uit: delen uit strijkkwartetten van o.a. Beethoven, Brahms, Debussy, Haydn.


Het Skazka Kwartet (foto Foppe Schut).

Het Skazka Kwartet


Het Skazka Kwartet, ontstaan in 2020, is een nieuw gezicht in het Nederlandse kwartet-landschap. Als winnaar van het Storioni Concours 2022 zal het kwartet dit seizoen haar opwachting maken in enkele grote Nederlandse zalen. Deze jonge professionele musici hebben allevier hun sporen in de kamermuziekwereld verdiend en bundelen nu hun liefde voor strijkkwartet in het Skazka Kwartet.

Alvast proeven? Klik hier voor meer informatie over het Skazka Kwartet.

Het Nieuwjaarsconcert is in samenwerking met de Heerenveense Kunstkring en wordt financieel ondersteund door o.a. de Provincie Fryslân. De kaartverkoop is bij de kassa van Museum Belvédère en via de website. In de voorgaande jaren was het concert altijd uitverkocht, dus om teleurstelling te voorkomen wordt aangeraden om de kaartjes tijdig aan te schaffen.

Let op!

Vanwege dit concert zal het museum op zondag 15 januari pas vanaf 13.00 uur open zijn voor reguliere bezoekers. U bent van harte welkom! 

Toegangsprijzen 


Volwassenen - regulier: € 24,-
Volwassenen - Vrienden van het museum: € 20,-
Bezoekers t/m 18 jaar : € 10,- 

De prijs is inclusief BTW, museumentree, koffie en een drankje. Ontvangst vanaf 10.30 uur met koffie/thee. 

koop hier uw tickets

Nu te zien: Jan Mankes in Huize Oranjewoud

 

In de entreeruimte van Huize Oranjewoud, op een goed kwartier lopen van Museum Belvédère, is een kleine presentatie te zien met verschillende werken van Jan Mankes (1889-1920). Behalve een klein aantal schilderijen en tekeningen bevat de presentatie etsen en houtsneden, alsmede de bijbehorende houtblokken en etsplaten. De werken zijn onder andere aangekocht van de erven van Jan Mankes en behoren tot de kunstcollectie van Stichting FB Oranjewoud (de vroegere Friesland Bank collectie).

De presentatie is alleen op afspraak te bezichtigen op donderdagen tussen 13.30 en 17.00 uur. U kunt zich tot 24 uur vóór aanvang van de door u gewenste datum en tijdstip per email aanmelden bij Landgoed Oranjewoud.
 

Het landgoed is ook per auto bereikbaar, op een paar minuten rijden van Museum Belvédère!

 

 

meer informatie

Literaire avonden
met de SLAH

 

In samenwerking met de SLAH (Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen), organiseert Museum Belvédère meerdere literaire avonden per jaar. In het sfeervolle Museumcafé zijn dan schrijvers te gast. Boekhandel Binnert Overdiep is dan aanwezig om relevante boeken te verkopen, die gekoppeld zijn aan de gast of het thema van de avond.

Aanmelden kan hier, via de website van de SLAH.
U kunt daar ook het programma vinden.