agenda26 t/m 29 mei 2023 - Oranjewoud Festival

Museum Belvédère epicentrum Expedition Zone tijdens Oranjewoud Festival

 

Oranjewoud - Pinksterweekend 26 t/m 29 mei 2023

 

Tijdens de aankomende elfde editie van Oranjewoud Festival zal Museum Belvédère als geheel geïntegreerd worden in het veelzijdige, vierdaagse muziekfestival. Een belangrijk deel van de Expedition Zone, de avontuurlijke programmalijn van het festival, vindt plaats in en om het Museum.

De beleving van de hoofdtentoonstelling Als de Dood wordt door de samenwerking met het festival een unieke ervaring; het raakvlak van beeldende kunst en muziek zal op tal van manieren worden geëxploreerd.

Een aantal hoogtepunten in het Museum:

 
Op leven en dood | Message in a Bottle – Rob van den Broek

Virtual Tactility – Robin Coops

 

Regisseur en componist Robin Coops verbindt de virtuele wereld en de tactiele realiteit met elkaar in Virtual Tactility. Tijdens een-op-een-sessies krijgen bezoekers een VR-bril op om dit fysiek te ervaren. Virtual Tactility maakt deel uit van een driejarig ontwikkelingstraject in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest.

re:Connect - Setareh Nafisi

Onder de titel re:Connect creëert de Iraanse componist en pianist Setareh Nafisi samen met geluidskunstenaar Nicholas Thayer en beeldend kunstenaar Rob van den Broek een interactieve installatie, bestaande uit 14 deuren met ingebouwde instrumenten. Zij staan symbool voor de disconnectie tussen publiek en musici tijdens de pandemie en het verlangen naar verbinding.

 

Museum Belvédère zal van 27 t/m 29 mei tussen 10.00 en 17.00 uur het epicentrum vormen van de Expedition Zone, met een collectie installaties, presentaties en performances in en rondom het museumgebouw die de muzikale ervaring prikkelen.

Na 17.00 uur is het Museum decor voor losse voorstellingen.

 

De complete programmering in en om het museum is te bezoeken met de Dagkaart Expedition Zone of een toegangskaart voor het museum à € 14,00 (de Museumkaart is ook geldig). Dit is inclusief toegang tot Festivalhart De Proeftuin en de Family Zone.

Buiten openingstijden biedt Museum Belvédère plaats aan een aantal avondconcerten in het Museumcafé. Hiervoor moet apart een kaartje worden gekocht.

De kaartverkoop is gestart: Oranjewoud Festival