parkHet museumpark

 

Museum Belvédère ligt in het lommerrijke Oranjewoud. Het strak vormgegeven museumgebouw is ontworpen door Eerde Schippers van Inbo architecten uit Heerenveen. Het reliëf in de gevel verwijst subtiel naar het verkavelde weidelandschap.

Het gebouw is dwars op het water van de Prinsenwijk gebouwd, dat in de achttiende eeuw als Grand Canal werd aangelegd door de (tuin)architect Daniël Marot.

In 2004 moderniseerde landschapsarchitect Michael van Gessel het buitengebied. Daarmee is het Museumpark Landgoed Oranjewoud een hedendaagse versie van de oude barok tuin.

Aan weerszijden van het Grand Canal zijn de promenades hersteld, daarnaast zijn door water omgeven hakhoutkavels aangebracht. Het gebied heeft een ecologische rijkdom met verschillende oeverbiotopen. Het onderhoud is in handen van Staatsbosbeheer.

Het park wordt gekenmerkt door een sobere eenvoud, waar rust en ruimte hoogtij vieren. Een museumbezoek kan goed gecombineerd worden met een wandeling door het moderne Museumpark of een langere wandeling door de bossen van Oranjewoud, waarbij ook de Belvédère (uitkijktoren), kan worden beklommen.

Tip: u kunt bij ons een picknickmand bestellen en meenemen op locatie! Mail naar de eigenaar van ons Museumcafé, René van der Meulen: info@horecabelvedere.nl

 Boekje met wandelroutes


Dit handige boekje bevat informatie over twee landgoedwandelingen die beide starten in Museum Belvédère. De ene wandeling neemt u mee over het historische Landgoed Oranjewoud, de andere wandeling brengt u naar de bijzondere nieuwbouwwijk Skoatterwâld. In het boekje zijn beide wandelingen voorzien van een heldere routekaart, een tijdsindicatie, uitgebreide achtergrondinformatie en uitnodigend beeldmateriaal.

De uitgave kost slechts € 4,95 en is in de museumwinkel te verkrijgen.
 

Rondleiding museumpark


Wilt u meer weten over het Museumpark? Een ervaren rondleider van Staatsbosbeheer informeert u graag over wat er zoal groeit, bloeit en leeft in dit gebied. Een rondleiding duurt iets langer dan een uur en kost
€ 75,- Het maximum aantal deelnemers is twintig personen.
 

 

contactformulier