oostvleugelZomer in Belvédère 

Voor de tentoonstellingen tijdens zomer in belvédère (17 juni t/m 24 september) geldt een toeslag van €2,00 

REGENERATE: Noorderlicht Internationaal Foto Festival 

 

17 juni – 24 september 2023 

 

Op 17 juni 2023 start het Noorderlicht Internationaal Foto Festival 2023 in Museum Belvédère. Onder de overkoepelende titel REGENERATE zijn op verschillende locaties in Friesland en Groningen tot en met 6 januari 2024 verschillende tentoonstellingen te zien.

Met REGENERATE als thema, brengen het Noorderlicht Foto Festival en Museum Belvédère werken samen van fotografen en andere lens based beeldmakers, die zich bezig houden met actuele ontwikkelingen en veranderingen in de samenleving. Deze beeldmakers delen hun verlangen naar een nieuwe wereld en onderzoeken de stappen die daartoe gezet moeten worden.

REGENERATE gaat over het herstellen en opnieuw smeden van de relaties tussen mensen en de wereld waarin zij leven.

Waar velen in de wereld van vandaag een gevoel ervaren ontheemd te zijn, brengt het Noorderlicht Foto Festival een mogelijke nieuwe wereld in beeld – een wereld waarin mens, dieren en natuur naast elkaar existeren binnen een harmonieus ecosysteem.

Het Noorderlicht Foto Festival richt zich op het gehele spectrum van het beeld, zowel analoog als digitaal: met fotografie en video als vertrekpunt worden daarnaast ook door de computer gegenereerde beelden getoond, waaronder:

virtual, mixed en augmented reality, installaties, projecties en mappings. Met deze keuzes wil Noorderlicht recht doen aan het pluriforme karakter van de hedendaagse beeldcultuur.