educatieKleurplaten van werken uit de collectie
 

Speciaal voor onze jonge bezoekers heeft Museum Belvédère kleurplaten ontwikkeld naar aanleiding van werken uit de vaste collectie. De kleurplaten zijn op stevig papier gedrukt en te verkrijgen bij de balie van de museumwinkel, samen met een setje kleurpotloden. Er kan gekozen worden uit: Chris Beekman ('De hondenkar'), Tinus van Doorn ('De stier'), Anne Feddema ('De Emmaüsgangers'), Jochem Hamstra ('Groeten uit Friesland') en Herman Kruyder ('Het melkmeisje').
 

Kunst, wat is dat eigenlijk?


En moet je het mooi vinden? Gefilmde impressie van een rondleiding door museumdocent Anna Bouman tijdens de RABO Museumkidsweek (oktober 2016) in Museum Belvédère.

 

 

Kunsttijdschrift voor kinderen
 

Belvédère betekent mooi uitzicht. En wie het museum bezoekt ziet veel moois: het museumpark, het prijswinnende museumgebouw en de kunst. Hoogtepunten uit de collectie zijn opgenomen in tien kleurrijke aquarellen van Jantien Jongsma. Dat zijn spannende zoekplaatjes, die uitnodigen tot spoorzoeken. Wie goed kijkt, ziet de Wyandottehaan van Jan Mankes, de bootjes van Benner, de stier van Tinus van Doorn of het zuurkoolpakhuis van Willem van Althuis. Kun jij ze herkennen?

In het tijdschrift MB zijn alle tekeningen van de reeks Mooi Uitzicht opgenomen, samen met de kunstwerken waar ze naar verwijzen. Puzzelplezier voor jong en oud! Het tijdschrift kost zeven euro.

 

bestellen

Ateliers Majeur


Museum Belvédère werkt samen met het museumeducatieteam van Ateliers Majeur. Voor alle onderwijsgroepen zijn programma’s ontwikkeld die op maat worden gemaakt voor zowel de vaste collectie als wisselende tentoonstellingen.
 


Onderbouw en middenbouw basisschool

Na een centrale start met een inleiding over het museum, worden kunstwerken gezamenlijk bekeken en besproken. Vervolgens gaan de kinderen in kleine groepjes (met een begeleider) zelf kijken naar kunst aan de hand van prikkelende zoekkaarten.

 

Bovenbouw en voortgezet onderwijs

Na een introductie over het museum en een uitleg over de kijkwijzer gaan de leerlingen zelfstandig op onderzoek in de vaste collectie om een kunstwerk goed te bestuderen. Er wordt afgesloten met korte presentaties van leerlingen over het bestudeerde kunstwerk.

  • Extra optie 1: samen met een museumdocent door de vaste collectie en/of tijdelijke expositie om kunstwerken te bespreken.
  • Extra optie 2: Het bezoek kan uitgebreid worden met een educatieve excursie in en rondom het culturele erfgoed van het Landgoed Oranjewoud.
  • Eigen wensen van de school kunnen ingebracht worden.

 

Aanvragen voor schoolbezoek graag twee weken van tevoren doen!
 

aanmelden