kunstreizenKUNSTREIZEN 2024

Museum Belvédère organiseert regelmatig kunstreizen naar verrassende locaties. Ons reisteam probeert altijd kaarten te krijgen voor spraakmakende tentoonstellingen en is steeds weer op zoek naar uitdagende bestemmingen! Graag tot ziens tijdens één van onze kunstreizen! Wilt u op de hoogte gehouden worden? Geef u dan op voor de nieuwsbrief:
KUNSTREIZEN 2024 GEWEEST

Kunstreis naar Apeldoorn
Paleis Het Loo

 

vrijdag 24 mei 2024

 

De tweede kunstreis van dit jaar brengt ons naar Paleis Het Loo, gelegen aan de rand van Apeldoorn. Paleis Het Loo is een origineel 17e eeuws paleis van het Huis van Oranje en werd tot 1975 door leden van de Koninklijke familie bewoond.

Sinds 1984 is het paleis als Nationaal Museum Paleis Het Loo opengesteld voor publiek en vinden er tentoonstellingen en evenementen plaats. Op dit moment is de tentoonstelling Bloom te zien, waarin 17e-eeuwse bloemstillevens, de blik van nu, groen vakmanschap, de herkomst van bloemen en Mary’s liefde voor bloemen centraal staan. Daarnaast is de vaste expositie De Oranjes: 350 jaar Oranje-geschiedenis te bezoeken én kunt u buiten door de mooiste paleistuinen van Europa wandelen.

 

Na de groepsontvangst met koffie/thee op het Stallenplein kunt u op eigen gelegenheid het paleis bezoeken. Er zijn twee paleisroutes die u kunt volgen: route oost vertelt het verhaal van 'Willem en Mary'; Prinses Mary Stuart en haar man Stadhouder Prins William III, de opdrachtgevers en eerste bewoners van Paleis Het Loo (17e eeuw). In route west heeft u een keuze in een verhaal over het 'Huis van Wilhelmina' of een familieverhaal 'Thuis bij de Oranjes'.

Met de audioverhalen komen de kamers in het Paleis tot leven en duren allemaal 30 minuten. Er zijn dus drie verhalen, beschikbaar als audiotour of leestour, waarmee u zelfstandig een paleisroute kunt volgen. De routes zijn te volgen via audiotoestellen (te huur) of de gratis Paleis Het Loo app. Tip: download thuis alvast de app op uw telefoon en neem oordopjes mee.

Na de gezamenlijke buffet-lunch op het Stallenplein verdelen we de groep en maken we onder begeleiding van een rondleider een wandeling door de Paleistuinen. 

 

Programma*

 

8.30 uur: ontvangst in Museum Belvédère met koffie/thee

9.00 uur: vertrek naar Apeldoorn

10.30 – 11.00 uur: ontvangst met koffie/thee met wat lekkers op het Stallenplein

11.00 – 12.45 uur: paleisbezoek op eigen gelegenheid

13.00 – 14.00 uur: buffet-lunch op het Stallenplein

14.30- 15.30 uur: tuinrondleiding verdeeld in groepen

16.00 uur: vertrek naar Heerenveen, aankomst bij Museum Belvédère ca. 17.30 uur

 

*tijden zijn onder voorbehoud

Kosten van de kunstreis

Met een Museumkaart / VIPkaart Vriendenloterij / ICOM / Rembrandtpas: € 75,00

Zonder een Museumkaart / VIPkaart Vriendenloterij / ICOM / Rembrandtpas: € 94,50


Kunstreis naar Amsterdam 

Rijksmuseum Frans Hals tentoonstelling & Amsterdamse School Museum Het Schip


Vrijdag 19 april 2024  - UITVERKOCHT

 

Rijksmuseum Frans Hals
Uit het enorme oeuvre van Frans Hals heeft het Rijksmuseum een selectie van vijftig sleutelwerken gemaakt. Deels uit de eigen collectie (zoals De vrolijke drinker en Portret van een stel) en deels gebruikmakend van bruiklenen. Zo is De lachende cavalier uit de Wallace Collection (London) te zien, een werk dat normaal gesproken nooit reist. Ook het groepsportret Feestmaal van de officieren van de Sint Jorisschutterij (1616) verlaat voor het eerst het Frans Hals Museum in Haarlem.

Na de buffetlunch, die we gebruiken in Buurtcentrum De Horizon, voert de reis naar Museum Het Schip, daar bezoeken we de tentoonstelling Michel de Klerk, inspirator van de Amsterdamse School. 

 

 

Amsterdamse School Museum Het Schip
Museum Het Schip presenteert 100 jaar na zijn overlijden de tentoonstelling Michel de Klerk, inspirator van de Amsterdamse School. De tentoonstelling viert het talent en de enorme, nog altijddurende invloed van de wereldberoemde architect De Klerk.

Hij was niet alleen een idealistisch en visionair architect die kunstwerken schiep om in te wonen, maar een groot kunstenaar in bredere zin: ook zijn tekeningen en toegepaste kunst spreken nog altijd tot de verbeelding. De tentoonstelling besteedt aandacht aan zijn rijke oeuvre, inspiratiebronnen en het leven in het Amsterdamse bohemien- en kunstenaars milieu van de jaren ’20 van de vorige eeuw.

Programma*

 

8.30 uur ontvangst in Museum Belvédère met koffie/thee.

9.00 uur vertrek naar Amsterdam.

11.00 – 13.00 uur bezoek Rijksmuseum, te beginnen met de Frans Hals-tentoonstelling, inclusief audiotour.

13.30 – 14.30 uur buffetlunch in Buurtcentrum De Horizon, gelegen op korte loopafstand van Museum het Schip.

14.30 - 16.00 uur rondleiding en bezoek aan Amsterdamse School Museum Het Schip. De groep zal hiervoor in tweeën worden gesplitst.

circa 18.00 aankomst Museum Belvédère.

 

*tijden zijn onder voorbehoud

Kosten van de kunstreis

 

Om deel te kunnen nemen aan deze kunstreis is het bezit van een Museumkaart noodzakelijk.

Ook een Rembrandtkaart of Vriendenloterijkaart is niet voldoende. Gezien de organisatie vanuit het Rijksmuseum was er geen andere mogelijkheid.

Aan volgende kunstreizen kunnen ook weer mensen zonder Museumkaart deelnemen.

Prijs all-in: € 77,50

 

Foto rechts: Peter CookKUNSTREIZEN 2023

Kunstreis Amsterdam en Amstelveen 

 

De tweede kunstreis van dit jaar op vrijdag 22 september is 2023 UITVERKOCHT 

 

Kunstreis Laren en Steenwijk 

 

De eerste kunstreis van dit jaar op vrijdag 21 april 2023 is UITVERKOCHT


GEWEEST

Kunstreis naar Amsterdam en Amstelveen


Vrijdag 22 september 2023 UITVERKOCHT!

 

De kunstreis begint met een bezoek aan de tentoonstelling Earth, samengesteld uit de kunstcollectie van de Nederlandse multinational AkzoNobel, te Amsterdam. Manager/conservator Augusto Pereira Silva zal ons voorafgaand aan het bezoek een introductie geven over de tentoonstelling. 

AkzoNobel is een van de grootste verfproducenten ter wereld. Niet verwonderlijk dus, dat juist deze multinational een grote kunstcollectie heeft opgebouwd. Het bedrijf verzamelt en exposeert sinds 1996 hedendaagse kunst van internationaal bekende kunstenaars en jong talent, waardoor een afwisselende en inspirerende collectie is ontstaan. 

 

Na de lunch, die we gebruiken in het bedrijfsrestaurant van AkzoNobel, voert de reis naar het Cobra Museum in Amstelveen. In dit museum voor Moderne Kunst gaan we de tentoonstelling Cobra 75: Grenzeloos en vrij. Van Appel tot Basquiat bezoeken. 

We starten het bezoek met een inleiding door gastconservator Maarten Bertheux, waarna de tentoonstelling op eigen gelegenheid te bezichtigen is.

Cobra 75 vormt het hoogtepunt van het jubileumjaar waarin de 75e verjaardag van de internationale Cobra-beweging (1948 – 1951) wordt gevierd. Een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in moderne kunst en een unieke kans om deze revolutionaire en inspirerende werken van dichtbij te bekijken. 

Programma*

 

09.00 uur: inloop bij Museum Belvédère voor koffie/thee met koek

09.45 uur: vertrek naar Amsterdam

11.30 uur: aankomst AkzoNobel

12.00 -13.00 uur: bezoek tentoonstelling Earth

13.00 -14.00 uur: lunch

14.00 uur: vertrek naar Cobra Museum Amstelveen

14.30 -16.30 uur: inleiding + bezoek tentoonstelling Cobra 75

16.30 uur: vertrek naar Heerenveen

 

*tijden zijn onder voorbehoud

Kosten van de kunstreis

 

Kosten € 74,- all-in
(Indien u in het bezit bent van een museumkaart)

 

Kosten € 89,- all-in
(Indien u NIET in het bezit bent van een museumkaart)


GEWEEST 

Kunstreis naar Laren en Steenwijk 


Vrijdag 21 april 2023 UITVERKOCHT


De eerste kunstreis van dit jaar voert 's ochtends naar Singer Laren, waar we de tentoonstelling Kees van Dongen - De weg naar succes zullen bezoeken. 's Middags staat een bezoek aan Villa Rams Woerthe en het Hildo Krop Museum in Steenwijk op het programma. 

“Let maar op, ik ga beroemd worden.”

Deze van ambitie doordrenkte woorden zijn afkomstig van de jonge kunstenaar Kees van Dongen (1877-1968) uit Delfshaven. Hij krijgt gelijk en groeit uit tot een van de meest bekende kunstenaars van de twintigste eeuw. De tentoonstelling die Singer Laren organiseert in samenwerking met het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, belicht het prille begin van Van Dongens loopbaan en zijn doorbraak in Parijs kort na 1900. 

Na een verkwikkende lunch in de Tuinzaal van Singer Laren, vertrekken we naar Steenwijk voor een bezoek aan Villa Rams Woerthe, een art nouveau pareltje en het Hildo Krop Museum, gelegen in het souterrain van de Villa. 

Villa Rams Woerthe werd gebouwd voor de schatrijke familie Tromp Meesters. Het architectenbureau Van Gendt bouwde met dit huis één van hun duurste villa's. Dit is goed te zien aan de zwierige smeedijzeren art nouveau-details, het kleurig glas-in-lood en de uitgebreide dienstvleugel. 

Villa Rams Woerthe wordt ook wel het Downton Abbey van Overijssel genoemd.

 

Villa Rams Woerthe is perfect te combineren met een bezoek aan het Hildo Krop Museum.

 

Hildo Krop (1884-1970) was de zoon van een banketbakker in Steenwijk. Hij koos, na een gedegen koks-en bakkersopleiding, voor het kunstenaarschap. Al snel na zijn opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten maakte hij naam en werd hem door de gemeente Amsterdam een dienstverband aangeboden.

Het Hildo Krop Museum heeft een bijzondere collectie werken van deze veelzijdige beeldhouwer en kunstenaar: de bakkerszoon uit Steenwijk die de stadsbeeldhouwer van Amsterdam werd!

Programma *

08.30 uur                  vertrek naar Laren

10.30 -11.00 uur       plenaire introductie in de Tuinzaal van het Singer Laren 

                                  met koffie/thee en wat lekkers 

11.00 -12.30 uur       bezoek tentoonstelling Kees van Dongen

                                 op eigen gelegenheid

12.30 -13.30 uur       lunch in de Tuinzaal

13.45 uur                  vertrek naar Steenwijk 

15.00 uur                  bezoek Villa Rams Woerthe en Hildo Krop Museum
   
16.30 uur                  vertrek naar Heerenveen

*  De tijden zijn onder voorbehoud. 

Kosten van de kunstreis

 

Kosten € 74,- all-in
(Indien u in het bezit bent van een museumkaart)

 

Kosten € 92,- all-in
(Indien u NIET in het bezit bent van een museumkaart)