kunstreizenMuseum Belvédère organiseert regelmatig kunstreizen naar verrassende locaties. Ons reisteam probeert altijd kaarten te krijgen voor spraakmakende tentoonstellingen en is steeds weer op zoek naar uitdagende bestemmingen! Graag tot ziens tijdens één van onze kunstreizen! Wilt u op de hoogte gehouden worden? Geef u dan op voor de nieuwsbrief:
KUNSTREIZEN 2023

Kunstreis Amsterdam en Amstelveen 

 

De tweede kunstreis van dit jaar op vrijdag 22 september is 2023 UITVERKOCHT 

 

Kunstreis Laren en Steenwijk 

 

De eerste kunstreis van dit jaar op vrijdag 21 april 2023 is UITVERKOCHT


GEWEEST

Kunstreis naar Amsterdam en Amstelveen


Vrijdag 22 september 2023 UITVERKOCHT!

 

De kunstreis begint met een bezoek aan de tentoonstelling Earth, samengesteld uit de kunstcollectie van de Nederlandse multinational AkzoNobel, te Amsterdam. Manager/conservator Augusto Pereira Silva zal ons voorafgaand aan het bezoek een introductie geven over de tentoonstelling. 

AkzoNobel is een van de grootste verfproducenten ter wereld. Niet verwonderlijk dus, dat juist deze multinational een grote kunstcollectie heeft opgebouwd. Het bedrijf verzamelt en exposeert sinds 1996 hedendaagse kunst van internationaal bekende kunstenaars en jong talent, waardoor een afwisselende en inspirerende collectie is ontstaan. 

 

Na de lunch, die we gebruiken in het bedrijfsrestaurant van AkzoNobel, voert de reis naar het Cobra Museum in Amstelveen. In dit museum voor Moderne Kunst gaan we de tentoonstelling Cobra 75: Grenzeloos en vrij. Van Appel tot Basquiat bezoeken. 

We starten het bezoek met een inleiding door gastconservator Maarten Bertheux, waarna de tentoonstelling op eigen gelegenheid te bezichtigen is.

Cobra 75 vormt het hoogtepunt van het jubileumjaar waarin de 75e verjaardag van de internationale Cobra-beweging (1948 – 1951) wordt gevierd. Een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in moderne kunst en een unieke kans om deze revolutionaire en inspirerende werken van dichtbij te bekijken. 

Programma*

 

09.00 uur: inloop bij Museum Belvédère voor koffie/thee met koek

09.45 uur: vertrek naar Amsterdam

11.30 uur: aankomst AkzoNobel

12.00 -13.00 uur: bezoek tentoonstelling Earth

13.00 -14.00 uur: lunch

14.00 uur: vertrek naar Cobra Museum Amstelveen

14.30 -16.30 uur: inleiding + bezoek tentoonstelling Cobra 75

16.30 uur: vertrek naar Heerenveen

 

*tijden zijn onder voorbehoud

Kosten van de kunstreis

 

Kosten € 74,- all-in
(Indien u in het bezit bent van een museumkaart)

 

Kosten € 89,- all-in
(Indien u NIET in het bezit bent van een museumkaart)


GEWEEST 

Kunstreis naar Laren en Steenwijk 


Vrijdag 21 april 2023 UITVERKOCHT


De eerste kunstreis van dit jaar voert 's ochtends naar Singer Laren, waar we de tentoonstelling Kees van Dongen - De weg naar succes zullen bezoeken. 's Middags staat een bezoek aan Villa Rams Woerthe en het Hildo Krop Museum in Steenwijk op het programma. 

“Let maar op, ik ga beroemd worden.”

Deze van ambitie doordrenkte woorden zijn afkomstig van de jonge kunstenaar Kees van Dongen (1877-1968) uit Delfshaven. Hij krijgt gelijk en groeit uit tot een van de meest bekende kunstenaars van de twintigste eeuw. De tentoonstelling die Singer Laren organiseert in samenwerking met het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, belicht het prille begin van Van Dongens loopbaan en zijn doorbraak in Parijs kort na 1900. 

Na een verkwikkende lunch in de Tuinzaal van Singer Laren, vertrekken we naar Steenwijk voor een bezoek aan Villa Rams Woerthe, een art nouveau pareltje en het Hildo Krop Museum, gelegen in het souterrain van de Villa. 

Villa Rams Woerthe werd gebouwd voor de schatrijke familie Tromp Meesters. Het architectenbureau Van Gendt bouwde met dit huis één van hun duurste villa's. Dit is goed te zien aan de zwierige smeedijzeren art nouveau-details, het kleurig glas-in-lood en de uitgebreide dienstvleugel. 

Villa Rams Woerthe wordt ook wel het Downton Abbey van Overijssel genoemd.

 

Villa Rams Woerthe is perfect te combineren met een bezoek aan het Hildo Krop Museum.

 

Hildo Krop (1884-1970) was de zoon van een banketbakker in Steenwijk. Hij koos, na een gedegen koks-en bakkersopleiding, voor het kunstenaarschap. Al snel na zijn opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten maakte hij naam en werd hem door de gemeente Amsterdam een dienstverband aangeboden.

Het Hildo Krop Museum heeft een bijzondere collectie werken van deze veelzijdige beeldhouwer en kunstenaar: de bakkerszoon uit Steenwijk die de stadsbeeldhouwer van Amsterdam werd!

Programma *

08.30 uur                  vertrek naar Laren

10.30 -11.00 uur       plenaire introductie in de Tuinzaal van het Singer Laren 

                                  met koffie/thee en wat lekkers 

11.00 -12.30 uur       bezoek tentoonstelling Kees van Dongen

                                 op eigen gelegenheid

12.30 -13.30 uur       lunch in de Tuinzaal

13.45 uur                  vertrek naar Steenwijk 

15.00 uur                  bezoek Villa Rams Woerthe en Hildo Krop Museum
   
16.30 uur                  vertrek naar Heerenveen

*  De tijden zijn onder voorbehoud. 

Kosten van de kunstreis

 

Kosten € 74,- all-in
(Indien u in het bezit bent van een museumkaart)

 

Kosten € 92,- all-in
(Indien u NIET in het bezit bent van een museumkaart)