verwacht


Art Noord IV

 

vierdaagse kunstbeurs!

6 t/m 9 oktober 2022 (hele museum)

 

Museum Belvédère organiseert in samenwerking met 17 deelnemende galerieën en kunsthandels de vierde editie van Art Noord, de enige museale kunstbeurs van Nederland. Art Noord is hét podium waar moderne en eigentijdse kunst uit het noorden en andere delen van Nederland in museale context wordt getoond en ter verkoop wordt


aangeboden. Aan deze editie nemen deel: Galerie Getekend (Heerenveen), Kunstlokaal08 (Jubbega),

Galerie de Roos van Tudor (Leeuwarden), Kunsthandel de Vries (Leeuwarden), Galerie De Vis (Harlingen), Galerie Lyts (Woudsend), ALTA BOSCA (Gorredijk), Galerie Hoogenbosch (Gorredijk), Galerie With Tsjalling (Groningen), Kunsthandel Richard ter Borg (Groningen), Kunsthandel Peter ter Braak (Groningen), Prentwerk (Groningen), Philip Elchers (Groningen), Kunstruimte Wagemans (Alkmaar), Rueb Modern en Contemporary Art (Amsterdam), Galerie Frank Welkenhuysen (Eindhoven), Contempo Galerie (Rotterdam). 
Ook te zien tijdens Art Noord: een speciale presentatie van Afslag BLV, dependance van Museum Belvédère en platform voor jonge kunstenaars.


Jochem Hamstra

 

15 oktober 2022 t/m 29 januari 2023 (grote zaal)

 

De schilderkunst van Jochem Hamstra (1962, Heerenveen) beweegt zich tussen figuratie en abstractie, maar is altijd gestoeld op de visuele waarneming. Hij schildert het liefst op de achterkant van linnen, omdat het materiaal zo de meeste weerstand biedt. Die weerbarstigheid is ook te vinden in zijn soms stugge vormentaal, terwijl de schilderijen vaak een melancholieke sfeer ademen. Dankzij een sterke persoonlijke stijl en een geraffineerd gevoel voor kleur is zijn werk altijd verrassend en toch herkenbaar. Zo heeft hij een coherent en kwalitatief hoogstaand oeuvre opgebouwd, dat nog nooit in de volle breedte is getoond. Reden genoeg voor Museum Belvédère om zijn eerste museale solotentoonstelling te organiseren. Zijn werk is ruim vertegenwoordigd in de collectie en behoort sinds de oprichting van het museum tot de vaste waarden. Bij de tentoonstelling zal een publicatie verschijnen.