verwachtVERWACHT: NAJAAR 2024

Art Noord VI

 

26 september – 29 september 2024

 

Museum Belvédère organiseert in samenwerking met 17 deelnemende galerieën en kunsthandels de zesde editie van Art Noord, de kleinste maar fijnste grote kunstbeurs van Nederland. Art Noord is het podium waar moderne en eigentijdse kunst uit het noorden én andere delen van Nederland in museale sfeer worden getoond en ter verkoop aangeboden.


VERWACHT: NAJAAR 2024

Het gedroomde museum
De eigen collectie als reflectie

 

12 oktober – 2 februari 2025

 

Museum Belvédère toont de eigen collectie permanent in telkens wisselende constellaties en vaak in samenhang met werk van gastexposanten. Ter gelegenheid van zijn twintigjarig bestaan, geeft het museum een nieuwe invulling aan deze formule met de tentoonstelling Het gedroomde museum.

In deze omvangrijke presentatie in beide museumvleugels toont het kunstwerken uit de eigen collectie in samenhang met kunstwerken uit andere musea en uit particuliere verzamelingen – topstukken die aansluiten op de eigen collectie en deze een brede (inter)nationale context verlenen.

Met de tentoonstelling Het gedroomde museum wil Museum Belvédère aandacht vestigen op de eigen collectie, op topstukken van elders die zich daartoe verhouden en zich inzetten voor collectiemobiliteit.