schenken en nalatenGeef om het museum

 

draagt u Museum Belvédère een warm hart toe?

 

Een bijzonder museum voor moderne en hedendaagse kunst, prachtig gelegen in Museumpark Landgoed Oranjewoud. Museum Belvédère heeft de ANBI-status en wil een thuishaven zijn voor Friese en Noord-Nederlandse kunstenaars. Hun werk wordt getoond in relatie tot het werk van geestverwanten uit binnen- en buitenland.

 

Nieuwe brochure

 

meer informatie over schenken en nalaten

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om te schenken? Wij sturen u graag onze nieuwe brochure Geef om Museum Belvédère vrijblijvend toe. Die kunt u aanvragen door te bellen (0513-644993) of te mailen (info@museumbelvedere.nl).

 

 

bekijk de brochure

De Geefwet

 

Sinds 1 januari 2012 is de Geefwet van kracht, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om te schenken aan Museum Belvédère. Op grond van de Geefwet zijn schenkingen aan culturele instellingen fiscaal aantrekkelijker. Concreet betekent dit dat een schenking van bijvoorbeeld € 1000,- per jaar, na aftrek u slechts € 350,- kost (uitgaande van een effectief belastingtarief van 52%).

 

 

meer informatie

Periodieke schenking

 

Om een beroep te doen op de voordelen van de Geefwet gelden bepaalde criteria, maar u kunt ook kiezen voor een periodieke schenking. Een periodieke schenking omvat minimaal een periode van vijf jaar.

Indien u dit wettelijk vastlegt, ontvangt u belastingvoordeel!

 

 

 

meer informatie

Persoonlijk contact

 

Wilt u graag persoonlijk contact of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Corrie Oerlemans, de zakelijk directeur van Museum Belvédère.

Zij komt - samen met artistiek directeur Han Steenbruggen - aan het woord in een artikel uit De Volkskrant, waarin de uitdagingen worden belicht van de exploitatie van een particulier museum als Belvédère. Klik hier om het te lezen.

 

 

contactformulier