Uitgebreide routebeschrijving

Auto - Vanaf de A32 afrit 11 (Oranjewoud) nemen. De kleine ANWB-bordjes (staan onder aan de afritten) richting Museum Belvédère volgen.  Bij het helemaal uitrijden van de Oranje-Nassaulaan, komt u door de woonwijk Skoatterwâld. Aan het einde van de Oranje-Nassaulaan ligt het grote parkeerterrein.

Minder validen / Alternatieve route
Vanaf de A32 afrit 12 nemen, richting De Knipe. Bij de ANWB-wijzer rechtsaf, richting Landgoed Oranjewoud. De Woudsterweg uitrijden tot het kleine parkeerterrein op 100 meter vanaf het museum.
Vanaf de A7 neemt u afslag 26a Industrieterrein Heerenveen-IBF Tjalleberd. U slaat direct linksaf naar de Zestienroeden. Aan het einde slaat u twee keer linksaf, u bent nu op Het Meer. Bij de ANWB-wijzer rechtsaf, richting Belvédère. Over de Woudsterweg rijdt u naar de parkeerplaats van het museum. Als u gehandicapt of slecht ter been bent, kunt u links bij de achterdeur van het museum parkeren. Invoergegevens navigatiesysteem: Woudsterweg en de GPS-coördinaten 52.95883N 5.96408E

Informatie rolstoel
Indien u een rolstoel nodig heeft, wordt u verzocht om aan de zijkant (links bij de achterdeur) van het museum aan te bellen. De bordjes op de parkeerplaats wijzen u daar naar toe. In het weekend wordt u verzocht om uw komst bij de balie aan te kondigen. Dat kan door naar de balie toe te lopen of door te bellen met het algemene nummer: 0513 – 644999. Daarna zal de zijdeur voor u opengemaakt worden en een rolstoel ter beschikking worden gesteld.
 

Openbaar vervoer
U kunt vanaf het NS-station Heerenveen tot aan het museum komen via lokaal vervoer, als u minimaal 1 uur vantevoren belt met Taxi Witteveen (0513-65 65 65) of Taxicentrale Koopmans (0513-241 000). Ook rijden er vanaf NS-station Heerenveen twee bussen richting De Knipe (uitstappen bij de halte Veensluis). Vanaf daar is het nog ongeveer 15 minuten lopen over de Woudsterweg naar het museum.

Van station Heerenveen naar De Knipe: lijn 20 (richting Leeuwarden) – 10 minuten over elk heel uur.

Van De Knipe naar station Heerenveen: lijn 20 (richting Heerenveen) – 39 minuten over elk heel uur.