Kabinetten


Nieuwe schenkingen!

 

Met gepaste trots maken we melding van nieuwe schenkingen die onlangs aan de collectie van Museum Belvédère zijn toegevoegd.

Een omvangrijk schilderij van de Groninger kunstenaar Henri de Wolf (1938-1986) mochten wij ontvangen dankzij de P.W. Janssens Friese Stichting. In de eerste helft van de jaren tachtig was De Wolf de drijvende kracht achter Forma Aktua, een galerie waar talloze veelbelovende jonge kunstenaars exposeerden naast gevestigde namen als Siep van den Berg en Jan van der Zee. De Wolf hield van jazz en zijn schilderijen worden gekenmerkt door een grillige muzikaliteit. Invloeden van de CoBrA-kunst zijn duidelijk zichtbaar.

Van de verzamelaar Rick van Lochem mochten we twee mooie werken van Jaap Nanninga (1904-1962) ontvangen en enkele substantiële doeken van de schilder, beeldhouwer en dichter Willem Hussem (1900-1974), één van de grootste abstract werkende kunstenaars van de vorige eeuw.

 

Willem Hussem - Compositie


Jaap Nanninga - Compositie

 

grote afbeelding bovenaan:

Henri de Wolf - zonder titel (1960)


Jaap Nanninga - Lhasa III


Willem Hussem - Compositie


Daniëlle van Broekhoven

 

20 april t/m 22 september 2019

 

Geboren in Tilburg (1975). Woont en werkt in Well.

De kunstenares deelt haar fascinatie voor kunst en natuur via het schilderen. Het experimenteren met verf levert haar nieuwe inzichten en ideeën op. 'Schilderen gaat over het legen van mijn hoofd. Over het opdoemen van een nieuwe wereld op een plat vlak, maar ook over verrast worden en verwonderd blijven. Het is wonderlijk dat elk nieuw schilderij weer anders is dan het voorafgaande.'

 

links:
Winter sings, 40 x 26 cm

 
rechts:
Green reflections, 40 x 26 cm