-


Let op: unieke kunstwerken te koop!

 

het is lente, adopteer een vogelhuisje

 

Om de heropening te vieren maakte beeldend kunstenaar Peter Bastiaanssen speciaal voor Museum Belvédère de kleurrijke wandinstallatie # Blackbirds in colourful houses. Hij was na dit duistere jaar toe aan een beetje vrolijkheid. In deze installatie verbeeldt hij de vrijheid van vogels maar ook de realiteit van het op elkaar gepakt zitten. En… we houden ons wel graag vast aan het idee dat we allemaal individuen zijn, maar zijn we eigenlijk ook niet allemaal hetzelfde?

'Die thema’s komen vaak terug in mijn werk', zegt Bastiaanssen. Zijn # Blackbirds in colourful houses is ook een ode aan de lente. De installatie bestaat uit 42 unieke, bewoonde vogelhuisjes, die afzonderlijk van elkaar worden verkocht.

Pick your Blackbird

 

Voor 400 euro kunt u naar keuze een vogel met onderkomen adopteren. Met deze adoptiebijdrage ondersteunt u de activiteiten van de kunstenaar én van Museum Belvédère.

Als vriend van Museum Belvédère heeft u 5% korting op de verkoopprijs! 

U betaalt dan 380 i.p.v. 400 euro.

Peter Bastiaanssen

 

Het werk van beeldend kunstenaar Peter Bastiaanssen (Breda, 1957) kenmerkt zich door een naïeve, cartooneske stijl, maar raakt ook vaak aan diepere maatschappelijke kwesties. Hij volgde een kunstopleiding aan de Academie St. Joost in Breda en studeerde filosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Bastiaanssen woont en werkt in Rotterdam.

Wilt u een
vogelhuisje kopen?

 

De verkoop van de vogelhuisjes gaat van start zodra het museum weer geopend is. De verkoop vindt plaats in de museumwinkel. Mocht u ver weg wonen, toch belangstelling hebben en niet in staat zijn om naar ons toe te komen, dan kunt u:

- tijdens kantooruren bellen met 0513-644990
- dat is door de week van 9.00 - 17.00 uur
- en dus niet in het weekend

Vraag naar Neline Ravesloot of Corrie Oerlemans.

U kunt dan vervolgens bespreken welke kleur uw voorkeur heeft. Er is keuze uit oranje, rood, geel, donkergroen, lichtgroen, lila/paars, roze, donkerblauw, lichtblauw en bruin/oker.

Er zal ter plekke gekeken worden of een vogelhuisje in de door u gewenste kleur nog beschikbaar is.

Het met de hand gemaakte houten kunstwerk zal na betaling aangetekend naar u worden verzonden. Nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten? Kijk dan naar onze vlog over dit onderwerp! 

vlog bekijken