AFSLAG BLV


Dependance
van Museum Belvédère 


Museum Belvédère heeft het initiatief genomen om - in samenwerking met de gemeente Heerenveen, stichting De Heerenveense School en Museum Heerenveen - tijdens het culturele jaar  van LF2018 tentoonstellingen te programmeren in een dependance: AFSLAG BLV.

Deze is gevestigd in de nieuwe expositieruimte van de Heerenveense School, in het centrum van Heerenveen. De exposities leggen het accent op aanstormend talent. De programmering wordt financieel ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds.De Heerenveense School

Laura Hospes

1 juni t/m 22 juli 2018

verlengd t/m 16 september 2018


De openingsexpositie in AFSLAG BLV is geheel gewijd aan de indringende foto's van de jonge fotografe Laura Hospes (1994). In haar reeks I Survived Another Day portretteerde ze zichzelf gedurende een periode van ernstige depressie. Pijnlijk direct registreerde ze de fysieke schade die ze zichzelf toebracht en haar uitzichtloze wanhoop, maar uiteindelijk ook haar herstel en herwonnen levenslust.

De kunstenares ontving meerdere prijzen voor haar werk en geldt als één van de meest veelbelovende fotografen van dit moment. Directeur-conservator Han Steenbruggen: "We hebben voor haar werk gekozen om de hoge kwaliteit van de fotografie, de technische perfectie en de manier waarop ze zichzelf in beeld durft te brengen. Het is relevante fotografie met een indringend verhaal van wanhoop naar hoop."

Lees  hier  een artikel over de tentoonstelling.
Bekijk hier een gefilmde impressie met interview.

Adresgegevens

 

AFSLAG BLV
Minckelersstraat 11
8442 CE, Heerenveen

Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur
maandag gesloten

entree 2 euro
Museumkaart niet geldigMet dank aan