AFSLAG BLV


6 Friese illustratoren
van Friese jeugd- en prentenboeken

 

5 november t/m 6 februari 2022

 

De vele Friese prentenboeken die jaarlijks verschijnen laten zien dat de kunst van het illustreren in de provincie Fryslân op een hoog peil staat. Het werk van zes talentvolle illustratoren staat nu in de schijnwerpers in Afslag BLV.  

De tentoonstelling 6 Friese illustratoren laat uiteenlopend werk zien van de deelnemende kunstenaars, variërend van schetsen, aquarellen, affiches en zelfstandige tekeningen. De illustratoren zijn: Berber van den Brink, Douwe Dijkstra, Edith Stultiens, Mirjam van Houten, Nina Peckelsen en Paul van Dijk.

De tentoonstelling kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen Museum Belvédère en de Afûk, de instelling in Friesland die zich actief inzet voor de Friese taal en cultuur. De exposerende kunstenaars zijn allen betrokken bij prentenboeken die door de Afûk zijn uitgegeven.

Afslag BLV richt zich in belangrijke mate op het werk van jonge kunstenaars. De activiteiten in Afslag BLV worden mogelijk gemaakt dankzij Stichting Klaas Dijkstra Fonds en de Gemeente Heerenveen.

Afslag BLV is een initiatief van Museum Belvédère in samenwerking met de Gemeente Heerenveen, Museum Heerenveen en Stichting De Heerenveense School.

 

Adresgegevens

 

AFSLAG BLV
Minckelersstraat 11
8442 CE, Heerenveen

Gevestigd in de Heerenveense School, hetzelfde gebouw waar ook Museum Heerenveen is te vinden.

Openingstijden

 

dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur
maandag gesloten

de toegang is gratis!