AFSLAG BLV


Dependance
van Museum Belvédère 


Afslag BLV is een dependance van Museum Belvédère in het centrum van Heerenveen. Het biedt een podium aan jong talent en is gratis toegankelijk!

Afslag BLV is een initiatief van Museum Belvédère in samenwerking met de gemeente Heerenveen, stichting De Heerenveense School en Museum Heerenveen. Met dank aan: het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Klaas Dijkstra Fonds, de provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen.De Heerenveense School

Adresgegevens

 

AFSLAG BLV
Minckelersstraat 11
8442 CE, Heerenveen

Gevestigd in de Heerenveense School, hetzelfde gebouw waar ook Museum Heerenveen is te vinden.

Openingstijden

 

dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur
maandag gesloten

de toegang is gratis!
 

Nu en straks te zien

 

Margriet van Weenen
Secret Mountain - an imaginary hike 
verlengd t/m 5 juli 2020
 
Noorderlicht
Generation Z
18 juli t/m 20 september 2020
 

 
Secret Mountain was eerder te zien op de Supermarket Art Fair in Stockholm als inzending van VHDG Leeuwarden. Daaraan voorafgaand was Van Weenen artist in residence bij VHDG.
 

Margriet van Weenen

Secret Mountain - an imaginary hike

 

Secret Mountain – an imaginary hike vond zijn vertrekpunt in een collectie vintage foto’s die Margriet van Weenen verzamelde van uiteenlopende landschappen. Tezamen vormen ze de documentatie van een imaginaire reis, een queeste naar de Secret Mountain. Met haar project onderzoekt Van Weenen het menselijke verlangen naar natuurschoonheid en de behoefte natuurervaringen vast te houden en vast te leggen. Kan een mystieke natuurbeleving gevangen worden in gevonden stenen of in foto’s? Welke emoties roepen ze op als ze in een andere context worden geplaatst? Daarnaast stelt ze vragen aan de wijze waarop de natuur door mensen wordt geconsumeerd en gecorrumpeerd. In hoeverre kunnen we de natuur beschermen tegen menselijk handelen?

 

Secret Mountain is samengesteld uit vintage foto’s, foto’s die Van Weenen zelf maakte, collages  en objecten, veelal stenen, die ze vond tijdens haar wandelingen. Alle onderdelen werden op atelier bewerkt en getransformeerd naar een nieuw totaalconcept. De installatie verbeeldt een reis naar een niet bestaand landschap.  Elke presentatie van Secret Mountain vormt een momentopname van een doorgaande reis; telkens worden nieuwe elementen toegevoegd of andere bijgewerkt.

 
Margriet van Weenen (1983) studeerde aan Academie Minerva en het Frank Mohr Instituut te Groningen.