AFSLAG BLV


Dependance
van Museum Belvédère 


Afslag BLV is een dependance van Museum Belvédère in het centrum van Heerenveen. Het biedt een podium aan jong talent en is gratis toegankelijk!

Afslag BLV is een initiatief van Museum Belvédère in samenwerking met de gemeente Heerenveen, stichting De Heerenveense School en Museum Heerenveen. Met dank aan: het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Klaas Dijkstra Fonds, de provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen.De Heerenveense School

Adresgegevens

 

AFSLAG BLV
Minckelersstraat 11
8442 CE, Heerenveen

Gevestigd in de Heerenveense School, hetzelfde gebouw waar ook Museum Heerenveen is te vinden.

Openingstijden

 

dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur
maandag gesloten

de toegang is gratis!
 

Nu en straks te zien

 

Op het oog
Marianne Brouwer en Jildau Nijboer

(15 november 2019 t/m 26 januari 2020)

Anneke Wilbrink
(31 januari t/m 26 april 2020)Marianne Brouwer - Noorderhaven III

Op het Oog - Marianne
Brouwer en Jildau Nijboer

 

15 november 2019 t/m 26 januari 2020

 

Het werk van Jildau Nijboer (1994) en Marianne Brouwer (1993) maakte deel uit van de presentatie Jong Talent, die onlangs tijdens de kunstbeurs ART NOORD in Museum Belvédère te zien was. Een vakjury selecteerde uit de acht deelnemers twee kunstenaars - Aafke Ytsma en Jildau Nijboer - en het publiek een kunstenaar - Marianne Brouwer - voor een eervolle vervolgexpositie in Afslag BLV. Omdat Aafke Ytsma aanstonds exposeert in het melklokaal (van 24 november tot 22 december), wordt een presentatie van haar werk in Afslag BLV uitgesteld.


Jildau Nijboer - Tableau vijf

De andere twee uitverkorenen laten in de lokalen van Afslag BLV recent werk zien, waarvan een deel speciaal voor de gelegenheid werd gemaakt. Beide kunstenaars houden zich in hun werk bezig met waarnemen; onderzoeken hoe visuele indrukken zich schilderend vertalen in schrift, kleur en vorm.

Marianne Brouwer schildert bij voorkeur met het onderwerp voor ogen en werkt daarbij volgens de tradities van het impressionisme.

Jildau Nijboer verwerkt waarnemingen tot beeldfragmenten die zich op het snijvlak begeven van figuratief en abstract.