De dochter van Meijer


De dochter van Meijer

 

voorstelling op vrijdag 15 mei, aanvang 19.30 uur

 

Meijer, de vader van de kleine Sara (1941) wordt met de eerste trein van Westerbork naar het Oosten gevoerd. Sara en haar moeder Mies duiken onder, om veiligheidsredenen gescheiden van elkaar. Na de bevrijding blijkt bijna niemand van hun grote Joodse familie nog in leven. De dochter van Meijer gaat over bezetting, bevrijding en eindeloze jaren in onderduik. Over angst, heimwee, rouw en ongelofelijke veerkracht. Het is het verhaal van schoften en meelopers. En van stille helden, de mannen en vrouwen die hun leven riskeerden om er voor anderen te kunnen zijn. De voorstelling is gebaseerd op het boek Het uiterste der zee van Pauline Broekema. Het verhaal wordt vervlochten met muziek.
 

kaart(en) kopen

Amsterdam Consort

 

De musici van The Amsterdam Consort hebben elkaar leren kennen bij topensembles zoals het Nederlands Blazers Ensemble en het Hexagon Ensemble.

Zij omarmen de geschiedenis met werken en arrangementen van diverse componisten die destijds werden beluisterd, waaronder composities van Bruch, Glinka, Dvořák en Ravel.

Pauline Broekema

 

Pauline Broekema was 34 jaar verslaggever bij het NOS-Journaal. Daarnaast schreef ze verschillende boeken, waaronder Het Boschhuis, een veelgeprezen familiekroniek. Het uiterste der zee - de basis van de voorstelling - is het verhaal van twee Joodse families. Op indringende wijze laat het boek herleven wat door de oorlog en de tijd werd weggevaagd. Het toont de veerkracht en de moed van mensen.